Новини

Среща на знаковите личности на район „Младост“

На 10.01.2019 г. се проведе среща на знаковите личности на район „Младост“. Препълнената зала „Тера“ бе доказателство, затова че в „Младост“ има достатъчно значими личности, които заслужават общественото внимание.

Сдружение „Знакова личност“, което е и организатор на събитието беше подготвило атрактивна програма с изключително даровитите деца от певческа група „Талантите на „Младост““, с музикален педагог – любимата българска певица Мими Иванова.

Водещ на събитието бе г-н Здравко Попов – секретар на Сдружението, а сред почетните гости, които направиха вечерта още по-бляскава и запомняща се бяха – д-р Цвета Авджиева – председател на Сдружение „Знакова личност“, академик Дамян Дамянов, певицата Мими Иванова в компанията на Развигор Попов, проф. Славов, проф. Маркова, арх. Румен Русев, както и редица други личности, оставящи ярки следи след себе си не само за район „Младост“, а из страната и света.

Вр. ИД Кмет – арх. Русев подкрепя изцяло каузите и идеите на създателите на Сдружението, сред които са Владислав Карамфилов – Въргала, проф. Славов, писателят Димитър Томов, Мими Иванова, Здравко Попов и д-р Цвета Авджиева. Във връзка с изпълнението на дейностите, които трябва да се реализират през тази година, арх. Русев обеща пълното си съдействие за осигуряване на помещение, клуб, в който Сдружението да може да разгръща потенциала и идеите си. Арх. Русев е убеден в това, че всяка от знаковите личности на района е творец на доброто, а то трябва да бъде подкрепяно и увеличавано, защото добрината, сътворена от чисто сърце, се връща удвоена при хората, които са я направили.

В името на доброто и като една изключително емоционална част от вечерта беше и писмото на почетната знакова личност на район „Младост“ – г-жа Йорданка Фандъкова – Кмет на София.

По думите на г-жа Фандъкова: „Всяка личност има мисия и е знакова с това, в което вярва, създава и твори всеки ден. Затова Ви пожелавам през Новата 2019 година да продължите да носите силата на доброто и да го създавате – там, където сте – в семейството, на работното място, в квартала, в града ни. София не е на кмета, градът е на хората, които живеят и работят тук. Хората носят неговият аромат и дух. Вярвам, че личностите в семейството на сдружението са част от голямото духовно богатство на нашия град. Нека мъдростта и доброто да ни водят във всичките ни пътища.“

Освен топлите думи, които прати до своите съмишленици, г-жа Фандъкова почерпи всички участници и гости на събитието с бонбони, които подсладиха вечерта.

За приятната обстановка след официалната част се погрижи и кетъринга осигурен от г-жа Кристина Делчева, който в комбинация с чаша вино направи преживяването уютно и семейно.

Прекрасната Мими Иванова сподели две радостни лични събития с всички, за които получи цветя от арх. Румен Русев и председателят на Сдружението – д-р Цвета Авджиева.

16:51 | 11.01.19 | Новини