Новини

Среща с талантливите деца на 144-то СУ „Народни будители“

Тази сутрин (22.05.2019 г.) в навечерието на светлия празник 24 май, арх. Румен Русев – ВрИД Кмет на район „Младост“, се срещна с децата от 144-то СУ „Народни будители“, които са автори на три от картините, които участваха в зелената инициатива „Вдъхнови града с Нет 1“ през април 2019 г.

Още по време на събитието, арх. Русев даде обещание на децата, че картините им ще бъдат рамкирани и експонирани в фоайето на СО район „Младост“.

Лично арх. Русев занесе картините за рамкиране и избра мястото, на което да бъдат изложени.

След това отправи покана до децата и г-жа Ивелина Вълчанова – преподавател по „Изобразително изкуство“ в училището да заповядат при него, за да видят картините си, а и за да обсъдят заедно една инициатива.

Арх. Русев предложи на децата да направят изложба на територията на общината, като гарантира окачването на картините им по безопасен и атрактивен за аудиторията начин.

Неговото желание е да даде път на младите творци, да насърчи вдъхновението им, чрез възможността да се изявят и да покажат пред света своята гледна точка за живота.

Арх. Русев даде обещание да закупи 40 бр. платна за учениците на 144-то СУ „Народни будители“, за да ги стимулира да направят една красива и разчупена изложба.

Отделно поговориха за това, че в училището има любителски фото-клуб, който може да предостави авторски абстрактни снимки, които също да бъдат експонирани в сградата на районната администрация или по таблата, разположени по алеята в парк „Младост“, който се намира точно срещу общината.

Децата бяха много щастливи и доволни от срещата и обещаха да се заемат с работа по картините си, въпреки че скоро излизат в лятна ваканция. За талантливите художници се оказа, че това всъщност е още по-добрият вариант, защото ще имат достатъчно свободно време, за да се посветят на изкуството.

Арх. Русев от своя страна им обеща пълното си съдействие за всякакви инициативи и събития, които биха били полезни за популяризирането на работата им и утвърждаването им на пазара на изкуството.

11:36 | 22.05.19 | Новини