Новини

Старт на кампанията „Да изчистим България заедно“ в район „Младост“

Днес в 09:00 ч. в района на 125-то СУ „Боян Пенев“ бе даден старт на кампанията „Да изчистим България заедно“ в район „Младост“.

В инициативата се включиха активно Вр ИД Кмет на район „Младост“ – арх. Румен Русев, зам.-кмет ланд. арх. Мария Грозева, както и редица граждани.

До обяд бяха събрани десетки чували с отпадъци и района около училището придоби много приятен чист и подреден вид.

Всички, които се включиха в почистването работиха с усмивка и добро настроение, а добрите постигнати резултати амбицираха все повече хора да се включат в начинанието.

В парк „Сухото дере“ също имаше организация от страна на район „Младост“ за почистване на мястото, като и там срещнахме редица доброволци, които бяха решили да прекарат съботния ден в подобряване на средата, в която живеем.

Арх. Русев и зам.-кмет ланд. арх. Мария Грозева, както и цялата администрация на район „Младост“ изразяват своята благодарност към всички, които решиха днес да посветят деня на почистване на района.

Вярваме, че подобни инициативи трябва да бъдат не само в един конкретен ден от годината, а да бъдат начин на мислене и начин на живот, за да можем заедно да запазим и подобрим средата, в която живеем.

Чистотата и редът са отговорност както на администрацията, така и на всички живущи в конкретен район.

Почистването на „Младост“ продължава – който желае може да се включи на избрано от него място.

Ръкавици и чували за събиране на отпадъци може да бъдат получени от Столичен инспекторат – район „Младост“ до 17:00 ч. днес.

14:15 | 14.09.19 | Новини