Новини

Старт на кампанията за почистване на район „Младост“

Всяка година се прави пролетно почистване на София. Тази година кампанията ще стартира на 20.03.2019 г. и ще продължи до 15.04.2019 г., но ВрИД Кмет на СО район „Младост“ – арх. Румен Русев и зам.-кмет ланд. арх. Мария Грозева решиха да я открият по-рано, защото подобни инициативи не трябва да има конкретни дати.

Традиция на общините, прилежащи съм Столична община е да създадат необходимите условия и организация за активно участие на гражданите в почистването на прилежащите части около блоковете, междублоковите пространства, детските и спортни площадки, зелените площи и паметниците, училищата, детските градини и други популярни градски места за общуване.

Благодарение на Кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова в последните няколко години тази инициатива възпитава будно гражданско общество и отношение към природата, околната среда, самите нас като граждани на София.

И тази година ще се спази традицията, за да може жителите на район „Младост“ да се радват на една по-чиста и приятна околна среда. Защото поддържането на чистота и подобряване качеството на живот са колективни дейности, които се постигат с отговорността както на администрацията, така и на гражданите.

Арх. Русев и екипът на отдел „Екология“ под ръководството на зам.-кмет ланд. арх. Мария Грозева ще следят за успешното провеждане на кампанията.

Ключовото място за откриване на кампанията днес – 15.03.2019 г., бе 131-во СУ „К.А. Тимирязев“. Директорът на училището – г-жа Таня Монева и екипът й оказаха съдействие при организацията на децата от начален и среден курс на обучение, които да се включат в кампанията.

Районна администрация „Младост“ осигури на учениците, учителите и родителите ръкавици и чували, с които да спомогнат безопасното и ефективно почистване на двора на училището.

Децата се включиха с ентусиазъм. Малки и големи вложиха много старание в събирането на отпадъците.

Арх Румен Русев поздрави всички присъстващи ученици, учители и родители, затова че се включват в тази добра инициатива и пожела на всички да превърнат тази идея в свой начин на живот, защото това да живеем в чиста среда трябва да бъде приоритет за всеки от нас ежедневно.

След приветствените слова, арх. Русев даде официален старт на почистването като даде личен пример включвайки се активно в събирането на отпадъците, заедно със зам.-кмет ланд. арх. Мария Грозева и директор Монева.

12:25 | 15.03.19 | Новини