Новини

Старт на Кампанията за пролетно почистване на София

От днес стартира ежегодната Кампания на Столична община по Пролетно почистване на София.  Тази година тя се провежда под мотото „Да почистим София. Включи се и ти“.

Кампанията ще протече на два етапа :

Първи етап: „Включи се и  почисти  своя квартал” от 20.03.2019 – 31.03.2019 г. – почистване на  прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, училищни дворове, детски заведения, разлепени листовки по стълбове, дървета, елтабла, боядисване на ел. табла и др. съоръжения.

Втори етап: „Чиста и зелена София, без пластмасови отпадъци” от 01.04.- 15.04.2019 г. – почистване и озеленяване на общински  територии  и тревни площи  по улици и булеварди,  деретата и  корита на реките, като превенция на риска от наводнения.

ВрИД Кмет на район „Младост“ – арх. Румен Русев, както и служители от отдел „Екология“ от районната администрация днес дадоха официален старт на кампанията като се включиха в почистването на междублоковото пространство на бл. 335 в „Младост“ 3.

Заедно с гражданите, които се включиха в инициативата беше почистена голяма площ и градинките пред блока придобиха чист и спретнат вид.

Арх. Русев поговори с жителите на „Младост“ за проблемите, с които го запознаха и гарантира съдействието си по въпросите, за които той и служители на общинска администрация „Младост“ могат да помогнат.

Той изрази надежда, че това да поддържаме чиста средата, в която живеем може да бъде основен принцип за всеки човек, а не задължение в конкретен период от годината. Защото поддържането на чистота и подобряване качеството на живот са колективни дейности, които се постигат с отговорността както на администрацията, така и на гражданите.

11:03 | 20.03.19 | Новини