Събития

Столична община – район “Младост” отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

С много музика, танци, поезия и настроение СО-район “Младост” отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На празничния концерт в резиденция “Тера”, посветен на просветните и културните дейци на Младост, присъстваха много учители, директори на училища и обединени детски заведения от района, знакови личности, творци, консулите на Република Молдова в България, представителите на бесарабските българи и членове на Столичния общински съвет.
В обръще нието към всички гости, кметът на район “Младост” – д-р Цвета Авджиева благодари на преподавателите, просветните и културни дейци за волята и устрема, с които работят и творят всеки ден. По време на концерта бяха връчени награди и отличия за високите резултати, които учители, ученици, творци и художествени състави от Младост постигат ежегодно.
Д-р Авджиева награди учениците от 128-СОУ “Алберт Айнщайн” – Надежда Димитрова и Александра Алексиева, които извоюваха медал и сертификат от международно състезание. С награда лично от кмета на район “Младост” бе отличена директорката на 145-то СОУ “Симеон Радев” – Антоанета Михайлова за добри резултати и спечеленото отличие от Столична община в сферата на образованието Във връзка със своя 40-годишен юбилей награда също получиха и вокална група “Шопкиня”, която има множество отличия от национални и международни фестивали.
По случай празника на Светите братя Кирил и Методий, бесарабските българи от Младост бяха подготвили изненади за всички участниците на танцовите и певчески състави на събитието.За доброто настроение с хубави песни и танци се погрижиха “Талантите на Младост” с ръководител Мими Иванова, танцов състав за латино танци с ръководител Христина Лалова, представителите на бесарабските българи и Музикален театър “Стефан Македонски” – Марио Николов и Валентина Корчакова.

15:03 | 19.05.16 | Събития