Всички публикации

Състезание „Баба и внуче“ – успешен старт на програма „Ваканция“

На 03.06.2019 г. зам.-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов откри лятната програма на Столична община – “Ваканция”.

В рамките на 6 седмици децата на София ще имат възможността да практикуват 11 вида спорт абсолютно безплатно на терените на “Спортна София” (парк “Възраждане”), зала “Триадица” и басейните на 22 СУ “Г. С. Раковски” и 144 СУ “Народни будители”.

Събитието стартира със състезание за Баба и внуче, в което взеха участие деца от детски градини от няколко района на София, сред които и детска градина №109 „Зорница“ от район „Младост“, както и пенсионерски клубове, сред които и Спортен клуб на пенсионера „Здраве – Младост“.

За да поздрави и награди участниците от район „Младост“ към събитието се присъедини и ВрИД Кмет на района – арх. Румен Русев, който бе приет с много усмивки и благодарност.

Арх. Русев връчи наградите на участниците и им пожела още много победи и покорени върхове. Към усмихнатите баби пожеланието му беше да са много здрави и все така вдъхновяващи – да бъдат винаги светлия пример за своите внуци и да ги подкрепят във всяко начинание.

Както вече е известно арх. Русев има специално отношение към спорта и адмирира всякакви спортни инициативи, защото спортът възпитава, дисциплинира и поддържа здравето.

След тържественото награждаване той остана при децата и техните чаровни баби и си поговори с тях по различни теми, свързани със спорта и развитието му в район „Младост“. В знак на благодарност и с пожелание за здраве и успех, бабите от Спортен клуб на пенсионера „Здраве – Младост“ му подариха китка здравец, а учителките от Детска градина 109 „Зорница“ специална магична книжка.

Арх. Русев с усмивки разгърна вълшебните й страници и остана очарован от приятната изненада.

10:58 | 04.06.19 | Всички публикации