Събития

ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ СОФИЯ 2014 В РАЙОН „МЛАДОСТ”

На 24 април 2014 г., на обновената сцена в парка пред районната администрация, Кметът на район „Младост” д-р Цвета Авджиева, официално откри третото издание на Международния детски фолклорен фестивал. Във фестивала участват млади изпълнители от Образцовия ансамбъл за песни и танци „Везелинка” от Белгород, Русия; „Каина” от Естония; „Мали Дзянишание” от Полша; „Les Sarabandes du Folk” от гр. Хагенау, област Елзас, Франция; Културно-артистичната асоциация „Гайрет” от Сараево, Босна и Херцеговина; Детско-юношеската фолклорна група „Корничка” от град Тренчин, Словакия и състави от България.
От район „Младост” се изявиха детски групи и състави от 11ОДЗ „Мики Маус”, 76 ОДЗ „Сърничка”, ДЮТА „Пламъче” към НЧ „Младост 1971”(които са и съорганизатори) и Ансамбъл „Будители” към 144 СОУ „Народни будители”.
На 25 април, д-р Авджиева се срещна с представители и ръководителите на чуждестранните групи, а след срещата бе поставено началото на фитозона на Международния фестивал в парка пред районната администрация. Представителите на чуждестранните групи засадиха млади кестенови фиданки с амбицията с всяко следващо издание тази зона да се обогатява.

14:51 | 29.04.14 | Събития