Новини

Фестивал на науката 2019

На 09.05.2019 г. от 11:00 ч. бе официалното откриване на деветото издание на „Фестивал на науката“.

Събитието се организира от Британския съвет и под патронажа на Министерство на образованието и науката, като е част и от Календара на културните събития на Столична община.

Специални гости на събитието бяха – зам.-кметът на Столична община – г-н Тодор Чобанов, който откри събитието, г-жа Карина Ангелиева, зам.-министър на образованието, изпълнителния директор на София Тех Парк – г-н Тодор Младенов, ръковидтелят на представителството на ЕК в България – Огнян Златев, Нейно Превъзходителство – Ема Хопкинс, както и ВрИД Кмет на Столична община район „Младост“ – арх. Румен Русев.

София ще бъде столица на науката до 12.05.2019, включително на територията на София Тех Парк. Според организаторите фестивалът на науката ще привлече над 3 000 деца с детските експериментални работилници, интерактивни лекции, палатката “Направи си сам“, както и редица други високотехнологични и интересни неща.

Това събитие е уникален шанс за младите учени и кандидат-учени да влязат дълбоко в дебрите на физиката, химията, биологията, астрономията и още десетки интересни сфери на познанието.

Арх. Русев се разходи из всички щандове и разгледа с интерес представените експерименти и съоражения. Запозна се с някои млади учени, които му разкриха научни магии и интересни факти.

Арх. Русев имаше възможността да поговори и с изпълнителния директор на София Тех Парк – г-н Тодор Младенов, с който обсъдиха някои важни въпроси, касаещи района и имащи отношение към по-доброто качество на живот на гражданите.

Двамата господа си обещаха взаимно сътрудничество в общи каузи и в името на по-доброто бъдеще на децата на София.

 

16:30 | 10.05.19 | Новини