Събития

Честване на Международния ден на хората с увреждания в клуба на инвалида и пенсионера в жк. „Младост” 1

На 02.12.2015 г. в клуба на инвалида и пенсионера в жк. „Младост” 1 се отбеляза международния ден на хората с увреждания. Гости на събитието бяха кмета на район „Младост“ д-р Цвета Авджиева, служители от отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване, култура и спорт“. Г-жа Донка Нейкова – представител на сдружението на инвалидите и пенсионерите в „Младост“ 1 и всички членуващи в дружеството се бяха събрали, за да отбележат този специален ден. Този ден започва да се чества от 1992 г. когато Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания. Нека не забравяме, че тези хора имат нужда от особено и специално внимание, от индивидуален избор и контрол над живота си, така както и хората без увреждания.

Г-жа Нейкова поздрави д-р Авджиева за победата за новия мандат, като и пожела много здраве, много сили, кураж и търпение за всички бъдещи дейности и начинания.

Д-р Авджиева поднесе празничен букет и поздравителен адрес на г-жа Нейкова, подари на клуба на инвалида и пенсионера книги, сладки и лакомства за всички присъстващи. Д-р Авджиева съобщи, че нейния кабинет е винаги отворен за всички които имат нужда от помощ, разбиране и подкрепа и обеща, че в новия мандат ще се работи още по-усърдно за развитие и просперитет на социалната сфера в район „Младост”.

19:46 | 03.12.15 | Събития