Новини

Честита нова учебна година на СУ „Ген. Владимир Стойчев“

Днес от 10.30 ч. в двора на СУ „Ген. Владимир Стойчев“ бе открита новата учебна 2019 – 2020 година.

На събитието присъстваха г-н Стоян Андонов – зам.-министър на Министерство на младежта и спорта, проф. Николай Изов – зам.-ректор на Национална спортна академия (НСА), арх. Румен Русев – ВрИД Кмет на СО район „Младост“, председателите на обществения съвет към училището – г-жа Цветелина Хантова, и председателят на училищното настоятелство – г-н Емил Манов, ръководството на училището, преподаватели, треньори, възпитатели, родители и ученици.

Думата бе дадена на директора на училището – г-н Васил Вутев, който приветства присъстващите и поздрави учениците си за успехите постигнати до момента. Той отбеляза, че само за последната година, възпитаниците на СУ „Ген. Владимир Стойчев“ са спечелили над 300 медала в различни спортни дисциплини.

Пожела им много късмет и през новата година, вяра и упоритост, които ще са им необходими за постигане на нови още по-добри резултати.

Специален поздрав към учениците, родителите и ръководството на училището, отправи зам.-министър Андонов, който поднесе поздравленията и от самия Министър на Младежта и спорта – г-н Красен Кралев.

След това думата бе дадена на арх. Румен Русев, който поздрави учениците, техните родители, учители и треньори и им пожела попътен вятър и успех както в спорта, така и в учението. Както отбеляза арх. Русев двете неща винаги трябва да вървят ръка за ръка, защото само така успехът е гарантиран. Той изрази благодарността си към всички онези млади спортни таланти, които с труда и възможностите си прославят страната в Европа и по света.

В заключение той благодари и на ръководството на училището, затова че намират правилните подход и средства, за да амбицират своите възпитаници и да ги превръщат в победители. Арх. Русев поднесе поздравителен адрес на Директор Вутев.

Откриването на новата учебна година бе отбелязано с водосвет за здраве, който придаде още по-специална атмосфера под лъчите на септемврийското слънце!

Целият екип на СО район „Младост“ поднася своите поздравления за празника и пожелава спорна и успешна нова учебна година!

12:20 | 02.09.19 | Новини