Новини

Честит празник, 128-мо СУ!

Днес, 14.03.2019 г. от 14:00 ч. тържествено бе отбелязана 140-годишнината от рождението на великия учен, философ и писател Алберт Айнщайн – патрон на 128-мо СУ “Алберт Айнщайн”.

В празничния ден учениците бяха подготвили програма, с която поздравиха гостите на празника, сред които беше г-жа Ваня Кастрева – началник на РУО София-град, г-жа Елка Илиева – гл. експерт, дирекция „Образование“ към Столична община, ВрИд Кмет на СО район „Младост“ – арх. Румен Русев, зам.-кмет ланд. арх. Мария Грозева, общинският съветник – Иван Вълков, бивш възпитаник на 128-мо СУ, фотографът Асен Великов и др.

Г-жа Кастрева поздрави учениците с думите някой ден да станат велики като Айнщайн. В словото си изказа специални поздравления към Диркетора на учлището – г-н Плачков и екипа му както по повод празника, така и за успехите, които постигат възпитаниците на 128-мо СУ.

Арх. Русев също изказа своите пожелания за празника, поднесе цветя и връчи поздравителен адрес на ръководството. Той пожела на учениците да прославят имената си у нас и по света с постиженията си, да бъдат здрави, упорити и да следват мечтите си винаги: „Пожелавам Ви много светлина по пътя, много покорени интелектуални върхове! Вярвам, че учениците от 128-мо училище ще се превърнат в личности, които да бъдат разпознаваеми по целия свят с успехите, които постигат. Вярвам го, защото те биват възпитавани от Вас – учителите, които носят магията на познанието и добродетели, които предават на всичките си деца!“

Във връзка с отбелязването на годишнината от рождението на Айнщайн и 140 години от обявяването на София за столица на България, ръководството на 128-мо Средно училище и учениците откриха постоянна изложба, посветена на двете годишнини.

Изложбата от 100 фототабла, разположени в коридорите на училището отразяват както биографията на Алберт Айнщайн, така и знакови за София сгради и културни институции с национално значение. Друга част от фотосите разкриват богатството на българската природа, уникалният фолклор и традиции, както и впечатляващи моменти и постижения от училищния живот в 128-мо СУ.

Фотосите са на изявени у нас и по света фотографи като Асен Великов, Йордан Симеонов, Борис Мутафчиев, като има и много успешни допълнения от снимки, направени от учители и ученици.

Екипът на СО район „Младост“ честити празника на 128-мо СУ „Алберт Айнщайн“, като пожелава много вдъхновение, търпение и обич на учителите и упоритост, старание и късмет на учениците! Бъдете здрави!

16:18 | 14.03.19 | Новини