На 15.04.2022 година в двора на ДГ №59 „Елхица” се проведе празник, посветен на 40 години от създаването на детската градина. На тържеството присъстваха деца и родители, бивши възпитаници на градината, гости. В словото си по повод празника, директорът на ДГ №59 „Елхица” – г-жа Мария Стоицова, пожела на всички деца, колеги, екипи в детското заведение да продължат пътя напред и нагоре, да бъдат пленени от магията на знанието и незабравимите срещи с приятели, вдъхновение, оптимизъм и удовлетворение.

Г-жа Виолета Коцева, доскорошен директор на детската градина поздрави присъстващите, като с думите си успя да развълнува всички и дори предизвика сълзи в очите на някои от тях. Поздравителен адрес от името на арх. Стефанов – Кмет на СО – район „Младост”, поднесе г-н Енчев – Началник на отдел „ОСДЗКС”.

Приветствия бяха поднесени от председателите на настоятелството и обществения съвет. Госпожаа Стоицова посади „Японска върба” в двора, а под първата елха, посадена за 15-годишния рожден ден, постави „Капсула” с обръщение към следващите поколения и пожелание да бъде отворена на 75-годишния рожден ден на на детската градина.

Децата от вокалната група изпяха песента – химн на детската градина, а по-късно за всички имаше организиран празник.с клоун и много изненади. Естествено не липсваха балони, цветя и подаръци.