Новини

Чудотворна икона в храма „Рождество Христово“ в кв. „Младост“

На 22.03.2019 г. в храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост“ пристигна копие на чудотворната икона „Богородица Всецарица” от Света Гора. Тя ще бъде изложена в храма до сутринта на 26 март.

Иконата е уголемено копие на оригинала, който се пази в Атонския манастир. Богородица е изобразена в алена одежда и седнала на царски трон. От лявата ѝ страна е Младенеца, а зад гърба ѝ стоят архангелите Михаил и Гавриил.

Вярва се, че Всецарица има силата да изцерява от най-страшните и нелечими болести, познати на човечеството.

Иконата е известна и с благотворната си сила върху онкоболните – затова и свещениците в християнския свят често носят нейните копия в болничните отделения.

Десетки миряни дойдоха в късния следобед, за да посрещнат чудотворната икона,  за да я докосна и да й споделят по нещо. В деня бе отслужено всенощно бдение, което продължи до 02:00 ч. след полунощ. На събитието присъстваха  архимандрит Никанор,  много други духовници, Омбудсмана на Република България – г-жа Мая Манолова, както и арх. Румен Русев – Вр. ИД Кмет на район „Младост“.

Арх. Русев поговори със свещениците по важни за храма теми и обеща пълното си съдействие за решаване на различни казуси и изпълнение на добри инициативи.

12:36 | 25.03.19 | Новини