Отчети

Отчет (20-24 февруари)

Уважаеми съграждани,
През изминалата работна седмица (20-24 февруари) приключи успешно работа комисията по саниране към районната администрация. По програмата за енергийна ефективност ще бъдат реновирани 5 блока в района, като работата по тях ще започне през тази година.
Беше направено планиране на групите в яслите и детските градини, като на повечето места се запазва досегашната структура. В новата детска градина в „Младост” 4, която е пред завършване, беше решено да се отворят 3 яслени и 7 детски групи. Така, заради по-големите нужди, яслените се увеличават с една, спрямо първоначално предвиденото.
Подготвят се конкурси за отдаване под наем на нежилищни площи. Когато документацията бъде комплектована публично ще бъдат обявени конкурсите. Започна издаването на разрешения за търговска дейност за продажба на цветя за 8 март.
Усилено върви подготовката на за честванията в „Младост” по повод Международния ден на франкофонията 20 март. Те ще бъдат организирани съвместно от Франкофонския регионален център за Централна и Източна Европа и район „Младост”-Столична община. На 10 март от 10:00 часа в голямата зала на 81 СУ „Виктор Юго” пред ученици и учители от целия район ще бъде представено културното многообразие на Франкофонията и ползата от владеене на френски език за по-добра професионална реализация. На 19 март ще бъде проведен маратон на Франкофонията за ученици, навършили 17 години. Участниците ще получат подаръци, а голямата награда е летен триседмичен курс по френски език в Университета в Женева. Победителите при младежите и девойките ще получат таблети, а техните подгласници – безплатен курс по френски език, осигурен от Френския институт в България.
Привършва подготовката и за концерта, който ще се проведе в навечерието на Националния празник на България. Той ще бъде изнесен на 2 март от 18:00 часа в читалище „Младост 1971”.
През седмицата деловодството на района обработи общо 1192 преписки, 650 от тях ново входирани.

17:12 | 27.02.17 | Отчети